FAQ DOTAZY
časté otázky a odpovědi

Jak často mám vyměňovat vodu u svého kávovaru a je důležitá čerstvá voda pro chuť kávy?

Význam Čerstvé Vody pro Kávu

Voda tvoří 98% konečného nápoje, takže její kvalita je klíčová pro dosažení dokonalého espressa. Čerstvá voda je bez chuti a bezbarvá, což umožňuje plné vyniknutí chuti kávy. Použití zastaralé nebo nekvalitní vody může negativně ovlivnit chuť vašeho nápoje.

Jak Často Měnit Vodu

  1. Denně: Voda by měla být vyměňována každý den. Stará voda může obsahovat usazeniny a bakterie, které negativně ovlivní chuť a kvalitu kávy.

  2. Při Každém Použití: Pokud kávovar nepoužíváte každý den, vyměňte vodu před každým použitím. Čerstvá voda zajišťuje, že všechny chutě a aroma kávy budou plně vyniknuty.

Doporučené Postupy

  1. Použití Filtru: Pokud je to možné, používejte filtrovanou vodu. Filtry odstraňují nečistoty a zlepšují kvalitu vody, což má přímý vliv na chuť kávy.

  2. Pravidelná Údržba: Pravidelně čistěte nádržku na vodu a celé vodní cesty kávovaru, aby se zabránilo usazování minerálů a dalších nečistot.

  3. Kontrola Kvality Vody: Ujistěte se, že voda, kterou používáte, nemá žádný zápach nebo chuť, která by mohla ovlivnit konečný nápoj.

  4. Skladování Vody: Pokud musíte vodu skladovat, ujistěte se, že je skladována v čisté nádobě na chladném místě, aby se zabránilo množení bakterií.

Dopad na Espresso

Čerstvá voda nejenže zlepšuje chuť kávy, ale také zajišťuje, že vaše espresso bude mít správnou konzistenci a krémovou vrstvu. Kvalitní voda podporuje optimální extrakci kávy, což je klíčové pro dosažení nejlepšího možného espressa.

Závěr

Pravidelná výměna vody a používání čerstvé, kvalitní vody je nezbytné pro přípravu vynikající kávy. Dodržování těchto doporučení zajistí, že vaše espresso bude mít vždy skvělou chuť a aroma.

Naše služby

Pronájem kávovaru

Krátkodobý pronájem kávovarů

Pronajměte si bezplatně kávovar za odběr min 4kg k zajištění kávového servisu na veletrhy, výstavy, stánky, svatby nebo školení či přednášky.

Pronájem kávovarů do kanceláře

Automatický kávovar do kanceláře s pravidelným měsíčním odběrem čerstvě pražené zrnkové kávy. Kávovar je k dispozici ihned již od 4kg měsíčně

Prodej kávovarů po pronájmu

Odprodej repasovaných a odzkoušených automatických kávovarů za zůstatkovou účetní hodnotu po ukončených pronájmech .

Zapůjčení kávovaru po dobu opravy

Po dobu, kdy budeme opravovat Váš přístroj, Vám zapůjčíme náhradní kávovar. Služba je zpoplatněna paušální částkou 500,- bez DPH 21%.

Naše servisní centra

Pondělí:  9:00 – 12:30  14:00 – 17:00
Úterý:     Zavřeno*
Středa:   9:00 – 12:30  14:00 – 17:00
Čtvrtek:  Zavřeno*
Pátek:    9:00 – 12:30  14:00 – 17:00
* servis u smluvních partnerů  

Pondělí:  9:00 – 12:00  13:00 – 17:00
Úterý:     Zavřeno*
Středa:   9:00 – 12:00  13:00 – 17:00
Čtvrtek:  9:00 – 12:00  13:00 – 17:00
Pátek:     Zavřeno*
* servis u smluvních partnerů  

Jak často mám vyměňovat vodu u svého kávovaru a je důležitá čerstvá voda pro chuť kávy? 1